Normaal geniet Micha�l Schumacher na een F1-seizoen van een lange vakantie tot halfweg januari. Dit keer maakt hij er een uitzondering op en zal komende donderdag en vrijdag in Jerez plaatsnemen achter het stuur van zijn Ferrari, iets waar hij enorm naar uitkijkt.

” Toen ik thuiskwam na de laatste race in China, voelde ik me anders dan ik had verwacht.  “ vertelt de zevenvoudig wereldkampioen. ” Ik had geen zin in vakantie of behoefte aan rust, eigenlijk verdiende ik zelfs geen vakantie na een rotseizoen. Ik wilde meteen aan de voorbereidingen voor het volgend seizoen beginnen. “

” Gedurende de winter had ik regelmatig contact met de mensen op de fabriek in Maranello en ook van alle testwerkzaamheden ben ik op de hoogte gebleven. Hierdoor stond ik te popelen om terug in mijn bolide te kruipen en ik kan haast niet wachten tot het donderdag is.  “ aldus de 36-jarige Duitser.

” Onze testrijders zijn al een tijdje aan het werk, ook mijn nieuwe teamgenoot Massa is al bedrijvig bezig. Maar ik wil zelf in de wagen plaats nemen en zien wat er gebeurt. Ik heb het gevoel dat ik te laat zou zijn wanneer ik pas in januari in de wagen stap.  “ aldus de gemotiveerde en hongerige Ferrari-coureur.

” Ik weet dat iedereen binnen het team er alles voor over heeft om terug kampioen te worden. Dat doet me heel goed, want na een rotseizoen terug aanknopen met de wereldtitel zou een fantastische prestatie zijn.  “ eindigt Schumacher.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!