Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher heeft al honderden bekers gewonnen in zijn carrière, maar nog nooit kreeg hij zo’n grote beker als vorige week op het hoofdkwartier in Maranello. De beker is zelfs groter dan teambaas Jean Todt.

Als blijk van waardering voor zijn prestaties in de voorbije elf seizoenen bij Ferrari werd Schumacher een beker overhandigd die maar liefst 1, 60 lang is en ruim 200 kg. weegt. Duizenden personeelsleden, waaronder ook de vertrekkende Ross Brawn, Jean Todt en Luca Montezemolo waren getuige van de overhandiging van de beker, waarin alle datums van de 72 zeges gekerfd zijn, die de 37-jarige Duitser behaalde met de Scuderia.

Ik ben ontroerd en vereerd. zei een opgetogen Schumacher. Het waren elf fantastische jaren en ik heb het aan jullie te danken dat ik alles heb gewonnen wat er op deze beker staat geschreven. 

Ook Felipe Massa mocht in de vreugde delen. De Braziliaan kreeg een kleinere bokaal , als dank voor zijn zeges in Turkije en Brazilië.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!