Jacques Villeneuve haalt zwaar uit naar de Formule 1. Zijn voormalige werkgever BMW.Sauber krijgt er van langs, maar ook zevenvoudig wereldkampioen Michaël Schumacher ontsnapt niet aan zijn kritiek. Volgens de Duitse roddelpers van Bild zou slechts een klein team een bod hebben gedaan op de voormalige wereldkampioen, en de kans wordt des te groter dat Villeneuve de Formule 1 dan ook voor bekeken houdt. Als BMW van plan is om races te winnen, moesten ze mij maar houden, wordt Villeneuve geciteerd. Volgend jaar zou het team voortgaan met Nick Heidfeld en Robert Kubica.

Maar ook Michaël Schumacher krijgt er van langs. Volgens het tijdschrift F1 Racing zou de 35-jarige Canadees Schumacher als een vuile leugenaar hebben omschreven. Na een bepaalde tijd zullen de mensen hem vergeten. Michaël zal nooit het heldenstatus krijgen als een Senna, Prost of Mansell. Michaël is gewoon geen groot kampioen. Hij heeft veel te veel vuile trucs uitgehaald. Villeneuve was de enige die zich terugtrok uit de GPDA (Grand Prix Drivers Association) na het welgekende Rascasse-incident, eind mei tijdens de kwalificaties in Monaco. Daarover liegt hij niet alleen tegen zijn fans maar ook tegen zijn collega’s, gaat Villeneuve verder. Hij keek ons recht in de ogen en loog. Hij denkt dat hij groter is dan de sport en wanneer hij stopt, zal na een tijdje niemand meer aan hem denken. Dat wordt duidelijk.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter