De laatste weken is er in de pers al heel wat inkt gevloeid over de rivaliteit tussen Fernando Alonso en Lewis Hamilton. Volgens critici zou dit na enige tijd wel eens fout kunnen aflopen, maar testcoureur bij McLaren, Pedro de la Rosa heeft daar echter een andere mening over en vindt dat de onderlinge strijd tussen beide rijders goed is voor het team.

Hamilton is de fiere leider in het kampioenschap met tien punten voorsprong op teamgenoot Alonso, die op zijn beurt negen punten voorsprong heeft op Ferrari-coureur Felipe Massa. De dominantie van het Britse team heeft geleid tot de onderlinge rivaliteit tussen Alonso en Hamilton.

Ik denk dat het goed is voor het team omdat het iedereen extra motiveert. Het versnelt de ontwikkeling van de auto, en we maken hierdoor op elk gebied vooruitgang. aldus de McLaren-testcoureur tegenover de Spaanse krant ASBovendien hebben we sinds het gevecht begon de laatste drie races gewonnen.

Ondanks dat Ferrari het nu wat moeilijk heeft waarschuwt de la Rosa echter om hen nog niet af te schrijven: Het kampioenschap zal pas in de laatste races beslist worden en uiteraard zijn we een grote titelkandidaat, maar we mogen Ferrari niet uitsluiten. Ze zullen ook zeker nog vooruitgang maken waardoor ze dit jaar weer vooraan zullen eindigen.

De betrouwbaarheid is dit jaar van uitzonderlijk belang, omdat er maar een paar auto’s zijn die in staat zijn om races te winnen. En diegene met de minste problemen heeft het grootste voordeel.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!