P1. Sebastian Vettel (BMW-Sauber):
Ik ben verrast door dit resultaat. Het was moeilijk voor mij omdat ik het circuit niet kende en ik nog maar één echte keer met een F1-wagen had getest. Desondanks was het heel comfortabel, ik kon informatie afleveren en daarbovenop was het allemaal erg leuk! Wat er in de snelle bochten gebeurt is gewoon onbeschrijfelijk. Mijn tweede sessie was veel sneller, en ik heb twee Formule 1-lessen geleerd op mijn eerste dag. In de eerste sessie vergat ik de snelheidsbegrenzer aan te zetten in de pitstraat, wat me duur zal komen te staan, en na de tweede sessie koos het systeem mij eruit voor een dopingcontrole.

P2. Felipe Massa (Ferrari):
Al bij al een positieve dag. We hebben veel gewerkt aan de bandenkeuze voor de race en we hebben nu een vrij helder beeld van de situatie. De eerste indrukken zijn dat de wagen goed gebalanceerd is. Daar ben ik blij om en ik heb er vertrouwen in dat we competitief kunnen zijn. Ja, het is nog maar vrijdag, maar alles is tenminste aanwezig om mij zo te doen voelen.

P3. Jenson Button (Honda):
Ik ben tevreden met het verloop van de dag. We zullen vanavond samenzitten met Michelin en overleggen wat de betere bandenkeuze is voor het weekend. Ik had een klein mechanisch probleem bij het begin van de tweede sessie, wat me tijd kostte toen we de vloer van de wagen moesten halen, maar alles is in orde. De veranderingen die we gedurende de dag hebben gemaakt waren positief dus ik ben blij met waar we op dit moment staan.

P12. Fernando Alonso (Renault):
Het was een vrij normale vrijdag voor mij: we probeerden de banden, reden wat rondjes om weer te wennen aan het circuit en begonnen te denken aan de veranderingen van de afstelling voor de rest van het weekend. Natuurlijk hadden we problemen met het lastige afkorrelen van de banden na de eerste paar ronden, maar de wagen voelde in het begin competitief aan dus ik denk dat we morgen zullen kunnen vechten voor de pole, als er meer rubber op de baan ligt. In het algemeen hebben we vandaag nuttige informatie vergaard en heb ik er vertrouwen in dat de wagen snel zal zijn voor de rest van het weekend.

P21. Mark Webber (Williams):
Het was een interessante vrijdag en we hebben alles gedaan wat we moesten, dus hebben we alle informatie die we nodig hebben om de banden te vergelijken. Wat meer snelheid zou welkom zijn, maar we hebben al eerder meegemaakt dat we geen snelle tijden reden op vrijdag maar het op zaterdag een andere situatie is. Alex (Wurz, red.) heeft veel goed werk gedaan voor onze race, dus hebben we vanavond veel huiswerk. Ik kijk ernaar uit om te zien hoe het morgen zal uitdraaien.

P28. David Coulthard (Red Bull Racing):
Ik maakte een spin bij het uitgaan van Bocht 6 en mijn banden moesten daardoor opnieuw gebalanceerd worden, dus mijn sessie eindigde vroeg. De baan is net als vorig jaar vrij hobbelig, en Bocht 8 is zo uitdagend als we hadden gedacht. Maar, dat gezegd zijnde, is het maar één bocht en niet de hele ronde omdat je ook rekening moet houden met alle andere bochten. Maar het is zeker uitdagend.

Geef jouw mening over de eerste dag van de Turkse GP op het forum.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter