P1. Alex Wurz (Williams)
Het was een goede dag en het was enorm leuk om vandaag te rijden. Ik ben hier nog nooit geweest en heb vanaf het begin liggen aanvallen. De wagen antwoordde goed waardoor de aëro-update die we meebrachten lijkt te werken. De beide banden die we hebben gekozen voor de race zijn goed en die keuze zal dus moeilijk worden. Alles hangt af van onze strategie voor morgen en zondag.

P2. Sebastian Vettel (BMW-Sauber)
De tweede sessie verliep beter voor me dan de eerste omdat de baan toen verschrikkelijk glad was. De oefensessies voor de andere races hebben rubber neergelegd waardoor er meer grip was. We hebben ook een duidelijke stap voorwaarts gezet met de wagen. Daarom voelde die in de tweede sessie weer zoals gewoonlijk aan en was er terug wat consistentie. Het circuit is heel complex, zeker die eerste bocht en de haarspeldbocht na het rechte stuk maar ik voel me comfortabel. Nu moeten we afwachten en zien hoe de baan evolueert.

P3. Anthony Davidson (Honda)
Het is een goede dag geweest. De regen maakte het tijdens de tweede sessie wat moeilijk met de banden maar daar had iedereen last van. We zijn competitief, de wagen voelt goed aan en de lange runs lijken ook goed te verlopen. Tot nu toe is alles goed verlopen. Het is nu afwachten en zien wat het weer zal doen maar ik denk dat we er redelijk goed voorstaan.

P7. Franck Montagny (Super Aguri)
Vandaag was het een goede dag als je het resultaat bekijkt en dat voor iemand die ziek is! Deze morgen was ik niet blij met de wagen omdat de banden te veel sleten. Ik denk dat we dat probleem ook vorig jaar hadden. We hebben hard gewerkt aan de set-up en deze middag hebben we lange stints gereden en banden vergelijkingen gedaan. De wagen werd stilaan beter en ik was er blij mee. Toen we aan de prestatie stints begonnen waren de rondetijden meteen goed. Het was geen gemakkelijke dag want de temperatuur veranderde constant. Er was wat regen waardoor de baan weer anders werd. Maar het was vooral heel leuk.

P27. Robert Doornbos (Red Bull)
Dit is weer eens wat anders. Tot voorheen benutte ik tijdens Grand Prix iedere minuut die er beschikbaar was op vrijdag, maar nu zijn we echt bezig met het finetunen van de wagen voor de race. Weinig ronden gereden dus, maar wel een goed gevoel eraan overgehouden. Met dit onvoorspelbare weer is het extra belangrijk de juiste banden te kiezen. Ik denk dat we morgen pas echt kunnen zien waar we daadwerkelijk staan.

P28. Christijan Albers (Spyker MF1)
Nog niet beschikbaar

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter