P1. Alexander Würz (Williams):
Dit is het einde, geen rol van vrijdagtester meer voor mij! Ik ben echt blij dat ik zo’n goeie laatste ronde heb gereden. Eigenlijk zal ik heel blij zijn als ik volgend jaar enkele rondjes als deze uit de wagen kan persen, foutloos en helemaal vlot. Het werk dat we vandaag geleverd hebben was goed, we hebben onze gewoonlijke bandentests afgewerkt en enkele afstellingen vergeleken en an de remmen gewerkt. Nu moeten we de hoofden bij mekaar steken met onze ingenieurs om er zeker van te zijn dat we een pakket hebben voor de kwalificatie van morgen en de race op zondag.

P2. Anthony Davidson (Honda):
Een mooi einde van het seizoen voor mij. De wagen voelde erg goed aan gedurende de hele dag, vooral tijdens de lange ritten, wat veelbelovend is voor de race. De baan werd altijd beter en beter en hoe warmer het werd, paste het onze wagen steeds beter en beter, dus hopelijk zal het weer blijven verbeteren dit weekend. We hadden een beetje last van verkeer in mijn laatste run wat jammer was aangezien tijden beter en beter hadden kunnen worden, maar dat is nu éénmaal rijden op vrijdag. De betrouwbaarheid was alweer uitstekend dus hebben we vele positieve dingen om mee te nemen in de rest van het weekend.

P3. Sebastian Vettel (BMW):
Het was een goede vrijdag. Ook al was er regen voorspeld, bleef het droog, wat een voordeel was, waardoor we in beide sessies ons voorbereidend werk goed hebben kunnen afwerken. Ik veel rondjes gereden en data verzameld. Ik hou wel van het circuit. Het is heel hobbelig, maar heel leuk om op te rijden.

P4. Jarno Trulli (Toyota):
Het was een goede vrijdaagse trainingssessie voor ons. Je merkt altijd de hobbels op de eerste dag in Interlagos maar we hadden geen enkel probleem en hebben ons programma van banden- en afstellingswerk kunnen afwerken. We leken competitief dus we gaan vol vertrouwen naar morgen en de race. Na onze dubbele puntenfinish in Suzuka staan we slechts één punt achter BMW in het constructeurskampioenschap met nog één race te gaan. Elke positie is cruciaal voor het team dus het belangrijkste dit weekend is zo hard mogelijk pushen om te proberen op te klimmen naar de vijfde plaats. Onze snelheid is dit jaar veel verbeterd. Nu hebben we nog één kans op punten in deze laatste race en we zullen ons best doen om ze te pakken.

P6. Michael Schumacher (Ferrari):
Ik weet natuurlijk goed dat dit mijn laatste Grote Prijs is, maar eens ik in de wagen zit, voelt het niet anders dan anders aan. Ik ben hier met mijn familie en mijn beste vrienden, wat me blij maakt. Ik zou BMW-Sauber graag bedanken voor hun mooie gebaar. Op het technische front zijn de eerste indrukken goed: de wagen en de Brigestones lijken goed te werken. De situatie lijkt vrij close te zijn en wij zijn van onze kant blij met het werk dat we vandaag verricht hebben. Ons doel is duidelijk het winnen van het constructeurskampioenschap, en daar zal een 1-2-finish voor nodig zijn.

P10. Fernando Alonso (Renault):
Er was vandaag heel weinig grip, en de baan werd beter en beter naarmate de sessie vorderde. Dat betekent dat het moeilijk is om veel conclusies te trekken over de afstelling en de prestaties van de wagen, en we zullen vanavond goed moeten werken en anticiperen hoe het circuit morgen en in de race zal veranderen. Wat dus telt voor vandaag is het algemene gevoel, en het was goed, zonder enig probleem in beide sessies. De Michelinbanden werkten goed en de wagen was vrij comfortabel om te besturen. Dus ik ben blij, en heb vertrouwen voor de rest van het weekend.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter