Kimi Raikkonen ziet de Franse Grand Prix met veel vertrouwen tegemoet. De Ferrari-coureur kent tot nu toe een matig seizoen, maar na een goede test op Silverstone is de Fin vol goede moed voor de race op Magny-Cours.

We hebben vorige week een perfecte test gehad op Silverstone. De auto voelde veel beter aan dan tijdens de Noord-Amerikaanse races. Ik ben daarom vol vertrouwen voor de race op Magny-Cours. aldus Raikkonen. We hebben enkele nieuwe onderdelen, voornamelijk op het gebied van de aërodynamica. We hebben dus zeker een stap voorwaarts gemaakt: of het genoeg zal zijn om onze concurrenten te verslaan weten we komend weekend, als we onder dezelfde omstandigheden de baan op gaan als onze concurrenten. Het is altijd de vraag hoeveel vooruitgang we hebben gemaakt ten opzichte van de concurrentie tijdens een test, maar ik Ik ben ervan overtuigd dat we competitief zullen zijn.

De Fin zegt zich meer en meer thuis te voelen in de auto: Ik krijg steeds meer vertrouwen in de F2007. We hebben eindelijk de juiste afstelling voor de wagen gevonden, dat was in Indianapolis al goed te merken. Nu moeten we de motivatie en de vooruitgang kunnen omzetten naar goede resultaten in de komende twee races.

The Iceman benadrukt dat het dit seizoen noodzakelijk is om vanaf de eerste startrij de race aan te vangen als je wil winnen: Dit seizoen is het van cruciaal belang om vanaf de eerste startrij te starten. Het is gewoon erg moeilijk om in te halen als je achter andere wagens vastzit, helaas heb ik dit al teveel moeten ondervinden dit seizoen.

Kimi Raikkonen kon de Franse Grand Prix nog nooit winnen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!