Kimi Räikkönen zal niet fit aan de start verschijnen. De Fin is vanochtend opgestaan met een pijnlijke en stijve nek, ten gevolge van zijn crash gisteren tijdens de vrije trainingen. Na zijn crash werd hij onderzocht in het medisch centrum op het circuit onderzocht, waar de FIA-dokter Dr. Gary Hartstein hem gezond genoeg bevond om te racen. De Ferrari schoot van de baan in de Variante Ascari, op het moment dat hij afremde van meer dan 300 km/uur. Hij klapte rechts tegen de muur en tegen de bandenstapels, maar kon op eigen kracht wel uit het voertuig stappen.

Aan de Zwitserse krant Blick vertelde hij vanochtend: Mijn nek doet nogal pijn en hij is volledig stijf, ik kan hem amper bewegen. Maar het is niet echt erg en ik kijk al uit om te racen. De Spaanse pers schreef intussen al dat de 28-jarige Räikkönen gisterenavond steeds meer pijn begon te voelen en dat hij vanochtend zijn nek amper kon bewegen.

Wat dat voor de race geeft zullen we straks weten.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter