Kimi Raikkonen moest zich tot nu toe dit seizoen tevreden stellen met alleen maar podiumplaatsen. Het beste resultaat dit seizoen behaalde de koele Fin in Australië, waar hij tweede werd achter Renault-coureur Fernando Alonso. Raikkonen hoopt om in Turkije zijn eerste seizoenszege te boeken, een race die hij ook vorig jaar wist te winnen.
  Na een welverdiende en deugddoende vakantie die de vice-kampioen heeft doorgebracht met zijn vrouw in Finland, kan hij niet langer wachten om in de McLaren te kruipen: Voor het team is het goed om een kleine pauze te hebben, maar nu sta ik te trappelen van ongeduld om weer achter het stuur van de MP4-21 te kruipen. De Istanbul Speed Park is een geweldig circuit. De baan is veeleisend voor het materiaal, maar de verschillende soorten bochten en de hoogteverschillen maken het voor de coureurs een erg leuk circuit. De heuvels hebben niet echt gevolgen voor de afstelling, maar ze maken alleen nog maar leuker om erop te rijden. Er zijn zeker wat kansen om in te halen, zoals de eerste bocht en in bocht 12. 
Vorig jaar behaalde ik hier de pole-position en won ik de race. blikt Raikkonen nog even terug. Het zou fantastisch zijn om dit prachtige resultaat dit jaar te kunnen herhalen. De wagen voelde sterk aan in Hongarije en we hadden een goede snelheid. We zullen er alles aan doen om deze race opnieuw te winnen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!