Kimi Raikkonen wil komende zondag in Brazilië maar al te graag zijn laatste race voor McLaren-Mercedes winnend afsluiten. De Fin rijdt de komende twee seizoenen voor Ferrari.

Het is een circuit voor een spectaculaire race en de sfeer is er altijd geweldig. aldus de huidige vice-kampioen. Er zijn hier verschillende plaatsen waar je kan inhalen. Wel heeft de wagen hier veel grip nodig en de set-up van de wagen hoeft niet extreem te zijn.

Raikkonen is zich er van bewust dat hij in Brazilië zijn laatste race rijdt voor McLaren: De GP van Brazilië wordt mijn laatste race voor McLaren-Mercedes. Ik zal iedereen heel erg missen. Samen hebben we fantastische momenten beleefd. aldus de Fin die de voorbije vijf seizoenen in loondienst reed bij het Britse team. Het zou fantastisch zijn als ik kon afscheid nemen met een overwinning. Het zal zeker niet makkelijk worden, maar ik ga in ieder geval mijn uiterste best doen.

Mocht Kimi Raikkonen of Pedro De la Rosa er in Brazilië niet in slagen om de race te winnen, dan behaald McLaren voor het eerst sindsn tien jaar geen enkele overwinning in één seizoen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!