Na een afwezigheid van twee jaar keert Tony Purnell terug naar de F1. De voormalig Jaguar en Red Bull-teambaas is door de Internationale autosportfederatie FIA aangesteld als technisch adviseur.
Purnell krijgt bij de FIA de taak te te helpen bij het ontwikkelen van technische voorstellen die niet alleen de F1 moeten verbeteren, maar ook de auto-industrie. In zijn nieuwe functie zal de Brit samen werken met Charlie Whiting en Peter Wright.  Tevens zal hij contact onderhouden met autofabrikanten, oliemaatschappijn en fabrikanten van specifieke auto-onderdelen.

FIA-voorzitter Max Mosley verklaarde zich verheugd over de aanstelling van Purnell: Ik ben verheugd dat Tony met ons gaat werken aan dit nieuwe project. Iedereen die met hem heeft gewerkt, weet dat hij op technisch gebied enorm ontwikkeld is.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!