De Britse renstal Prodrive hoopte volgend jaar in zee te kunnen gaan met McLaren Mercedes maar dat gaat volgens Autosport.com niet meer door. Vorige week gooide het Williams team een gevaarlijke vraag op tafel: het trok de legaliteit van de klantenwagens in twijfel.

Er moeten op dat gebied nog wat bepalingen worden vastgelegd in een nieuw Concorde-Akkoord maar die onderhandelingen zitten muurvast. Het huidige akkoord zal daardoor waarschijnlijk ook volgend jaar van toepassing zijn.

Prodrive moet binnenkort voor het Hof van Beroep van de FIA verschijnen om hun deelname aan het kampioenschap van 2008 te verdedigen. Volgens Prodrive is er geen enkel probleem omdat de sportieve reglementen van volgend jaar het gebruik van klantenwagens toestaan.

Het team hoopt om alsnog een akkoord met McLaren te kunnen sluiten, al heeft McLaren F1 CEO Martin Whitmarsh aan zijn personeel laten weten dat er geen plannen meer zijn om een partnerschap met Prodrive aan te gaan.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *