Er wordt verwacht dat Markus Winkelhock vandaag bevestigd wordt voor dit weekend, maar wie daarna het zitje inneemt is nog ver van zeker. Het team heeft verschillende mogelijkheden, en die overlopen we graag eens.

Adrián Vallés
De 21-jarige Spanjaard is al sinds vorig seizoen testcoureur van eerst Midland F1 en later Spyker. Hij heeft al enige ervaring opgedaan in de World Series by Renault en later de GP2-Series, wat hem de nodige superlicentie heeft opgeleverd. De eindspurt voor de overige zeven races zou gaan tussen de twee andere coureurs, maar Vallés zou volgens sterker wordende geruchten in Hongarije aan de start kunnen staan. Een éénmalig optreden, net zoals Wikelhock op de Nürburgring zou hebben.

Aan de Spaanse krant Diario vertelde Vallés dat hij graag één race zou rijden vooraleer het zitje naar iemand anders gaat. Ik wist dat ik geen kans maakte om al op de Nürburgring te debuteren. Maar de mogelijkheid is er om in Hongarije aan de start te staan, en ik hoop van harte dat het lukt.

Narain Karthikeyan
Mark Perkins, de manager van de intussen 30-jarige Indiër, heeft laten weten dat ze nog steeds een mogelijke vervanger zijn voor de ontslagen Christijan Albers. Karthikeyan is geen onbekende voor het team; in 2005 racete hij er nog onder de vlag van Jordan Grand Prix. Hij moet het opnemen tegen Christian Klien voor de resterende zeven races. Ik heb Colin Kolles vanochtend nog gesproken, zegt Perkins aan Zee News. We zijn nog steeds in gesprek. Het team heeft wel nog geen vastgelegd aanbod aan ons gegeven, want de hele situatie is nog altijd zo onzeker dat ze nog geen gesprekken met Williams willen starten om Narain te kunnen laten rijden. We kijken wel uit naar het komend weekend, hopelijk valt dan hun beslissing.

Momenteel staat Karthikeyan nog onder contract bij Williams-Toyota, waar de Indiër in dienst is genomen als testcoureur. En dan zou Spyker eerst dat contract moeten afkopen, of moeten beide teams een onderling akkoord bereiken.

Christian Klien
De Oostenrijker kwam dit seizoen zonder zitje te vallen, en werd opgevangen door Honda. Daar doet hij dienst als test- en reservecoureur, maar hij mocht wel, als enige, een Spyker testen in Spa-Francorchamps. Daarmee werden de geruchten alsmaar sterker dat Klien de vervanger van Albers wordt, al is er nog lang niets beslist. Klien is wel de grootste kandidaat, zo heeft men bij Spyker al laten merken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter