In de Franse krant Le Journal du Dimanche stond er gisteren te lezen dat niemand minder dan Alain Prost wel eens zijn terugkeer kon maken naar de Formule 1. De 51-jarige Fransman zag zijn team in januari 2002 failliet verklaard door de rechtbank in Frankrijk, maar hoopt nu om opnieuw als teambaas in de Formule 1 te keren. Dat zou hij samen doen met autoconstructeur Nissan, voor het seizoen 2008. Prost heeft al regelmatig gesprekken gehad met zowel Nissan als Renault-voorzitter Carlos Ghosn. Het Franse bedrijf heeft iets meer dan 40% aandelen van Nissan. Nissan’s vice-voorzitter Simon Sproule vertelde : Op dit moment nemen we deel aan kampioenschappen in Japan, de Verenigde Staten en in Afrika. We hebben de mogelijkheid om in een wereldwijde sport te investeren, en Formule 1 is één van de mogelijkheden. Het merendeel van de personeelsleden van Nissan hebben al minstens één Grand Prix bijgewoond om te observeren, te leren en de kleinere details te begrijpen.

Maar om in de Formule 1 te geraken moet het bedrijf volgens de reglementen een bestaand team overnemen. De geruchten gaan dat wereldkampioen Renault enkel zijn naam zou veranderen in Nissan, maar daar is nog helemaal niets van bevestigd.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter