De derde vrije trainingen zijn met een half uur ingekort omwille van het weer. Nochtans is het op dit moment nog steeds droog, maar er hangt zo’n mist dat de medische helikopters niet mogen vliegen. De zichtbaarheid is niet groot genoeg, zo luidt het bericht van de FIA. Eerst werd er een kwartier voorzien, maar intussen is de sessie al gehalveerd. De temperatuur zelf valt goed mee; een 15°Celsius in de lucht, wat ongeveer 20° in de cockpit oplevert. Men verwacht wel enkele regenbuien in de loop van de dag, dus dat kan misschien voor verrassingen zorgen tijdens de kwalificatie? Ook voor morgen verwacht men hetzelfde weer, maar niets is al zeker en het weer in Fuji kan van de ene moment op het andere omslaan.

Na amper vijf minuten ver wordt de sessie opnieuw stilgelegd voor een periode van tien minuten. De mist trekt niet weg en de helikopters moeten opnieuw aan de grond blijven. Ook al regent het op dit moment niet, de baan ligt er wel nat bij. Drie coureurs hebben intussen een tijd neergezet: Alexander Würz is momenteel de snelste met 1’32.746, Nico Rosberg volgt met 1’34.758 (2.012) en derde is Trulli met 1’36.150 (3.404). Schumacher, Sato, Davidson, Button, Alonso en Barrichello moesten hun snelle ronde onderbreken. Slechts één coureur heeft zich nog niet laten zien; Räikkönen maakt geen aanstalte om snel in zijn wagen te stappen.

Om 11.53uur locale tijd werd uiteindelijk beslist om de sessie helemaal af te lasten. Tot zesmaal toe werd de (her)start van de sessie uitgesteld, zesmaal verbeterde het weer niet. De uitslag kan u hier vinden.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter