Sinds 2002 doet Toyota mee aan het F1 kampioenschap en met uitzondering van 2005 stelde het team elk jaar opnieuw teleur. Teleur, want Toyota beschikt over één van de grootste budgetten op de grid en het slaagt er gewoonweg niet in om dat kapitaal in resultaten om te zetten.

Na een eerste test met de TF107 was Ralf Schumacher optimistisch, maar een eerste indruk blijft niet duren en de Duitser heeft zijn mening wat bijgesteld. De wagen zou te weinig grip bieden en onstabiel door de bochten gaan, door al die problemen staat het team al ongeveer een seconde achter op de koplopers.

Mijn eerste indruk was goed, maar mijn tweede is minder. Zei Schumacher tegen Bild.

We zijn nog een jong team dus je kan niet verwachten dat we meteen met de top meestrijden maar we kijken er naar uit om daar verandering in te brengen.

Met alle respect, maar dat excuus van een jong team te zijn kan toch niet gebruikt worden om een constant falen te verklaren?

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter