De World Motor Sport Council (WMSC) van de FIA heeft op een bijeenkomst in Parijs de naamsverandering van Spyker naar Force India goedgekeurd. Met de bevestging is het team in drie jaar tijd maar liefst vier keer van naam veranderd.

In 2005 verkocht Eddie Jordan zijn Formule 1- team aan de Russische Canadees Alex Schnaider, die het team voor het seizoen 2006 omdoopte tot Midland F1 Racing. In september 2006 kocht Spyker het team op en doopte het eerst om in Spyker MF1 en vanaf dit seizoen werd er dan officieel gereden onder de naam Spyker. Eind september van dit jaar werd het team overgenomen door Michiël Mol en Vijay Mallya. Vorige week dienden de Nederlander en de Indiër het verzoek in bij de FIA om Spyker om te dopen in Force India, de naamverandering is ondertussen definitief.

Naast deze bekendmaking, liet de FIA ook weten dat dat Ferrari volgend jaar twee klantenteams van motoren zal mogen voorzien, zoals het dit jaar het geval was met Scuderia Toro Rosso en Spyker. Vermoedelijk zal de huidige samenwerking met Force India en Scuderia Toro Rosso verder gaan.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *