Max Mosley heeft vorige week in een brief aan alle teambazen zijn visie over de technische toekomst van de F1 duidelijk gemaakt. De FIA voorzitter wil de kosten drukken en het spektakel verhogen. Standaardonderdelen zouden daar een oplossing voor moeten bieden.

De winst van de Formule 1 gaat momenteel verloren aan nutteloze oefeningen die enkel leuk zijn voor de ingenieurs van de teams. Hierdoor verliezen de onafhankelijke teams geld terwijl ze eigenlijk winst zouden moeten boeken, constructeurs moeten dan weer veel te veel uitgeven. Dit probleem moet worden aangepakt.

Het technische steekspel is te duur geworden, zeker omdat dit alles in het geheim gebeurt. Omdat het verborgen is zorgen deze elementen niet voor meer entertainment.

Volgens Mosley is het irrationeel dat twaalf verschillende departementen allemaal hetzelfde idee proberen te kopiëren, zeker omdat dit het spektakel ondermijnt.

Daarom zouden alle onderdelen die niet bekend, zichtbaar of begrijpbaar zijn voor het publiek moeten worden gestandaardiseerd en tegen een minimale kost worden geproduceerd.

Het technische steekspel moet worden beperkt tot onderdelen die zichtbaar, begrijpbaar en nuttig zijn, zoals KERS.

Via het KERS systeem wordt kinetische energie opgeslagen om later te worden gebruikt, bijvoorbeeld in een push to pass systeem. De technologie zou van toepassing kunnen zijn in gewone wagens.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *