Robert Kubica hoopt dat zijn medische keuring voor de Franse Grand Prix, die komende zondag verreden wordt, slechts een formaliteit zal zijn. De Pool mocht de Amerikaanse Grand Prix niet rijden, nadat hij met zijn BMW-Sauber een zware crash had meegemaakt tijdens de Grand Prix van Canada. In Frankrijk hoopt hij gewoon weer op de startgrid te kunnen staan.

Ik kan niet wachten om weer in de auto te stappen. Ik heb dan wel geen groen licht gekregen in Amerika, maar ik hoop dat de medische test op Magny-Cours slechts een formaliteit zal zijn. zei Kubica. De reden dat ik in Indianapolis niet mocht rijden had niks te maken met hoe ik me voelde. Het probleem was het risico dat eraan verbonden was bij een tweede ongeluk in een korte tijd. Dat is ook de reden waarom ik niet mocht testen.

Ik heb mijn vrije tijd gebruikt om me intensief te concentreren op de voorbereiding van de volgende race. Magny-Cours is niet één van mijn favoriete banen, maar ik heb er ook geen problemen mee. Het is in ieder geval veel leuker om er in een Formule 1- wagen te rijden, dan in smallere wagens. In de chicanes zie je pas echt hoe hard een Formule 1- wagen gaat.

Donderdag wordt beslist of Kubica aan de Franse Grand Prix mag deelnemen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!