McLaren-baas Martin Whitmarsh zal vandaag tijdens het jaarlijkse galaceremonie van de FIA in Monaco nog een laatste verzoek doen aan Flavio Briatore of Fernando Alonso nog dit jaar nog mag testen voor zijn team. Het contract van de Spanjaard bij Renault loopt wel nog tot 31 december, maar bij McLaren hopen ze erop dat de tweevoudig wereldkampioen nog dit jaar voor hen kan testen.
We willen Fernando graag zo snel mogelijk in de wagen hebben. aldus Whitmarsh. Na de test van deze week is er nog één test voor de jaarwisseling. We hopen dat Renault inziet wat hij allemaal voor hen gedaan heeft en hem vrijlaat zodat hij voor ons kan testen volgende week. We hebben een verzoek gedaan en indien ze ja zeggen, kunnen we hem testen.

Als Flavio na twee flessen akkoord gaat, dan zullen we er alles aan doen om hem in de auto te hebben volgende week. aldus de McLaren-baas. We rekenen er eerlijk gezegd niet op, maar als de mogelijkheid zich voordoet zouden we het heel graag hebben. Als ze opnieuw nee zeggen, dan zullen we dat respecteren, maar we zullen het blijven vragen tot er geen kans meer is.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!