Op compleet weggesleten banden toch nog snel de pits binnenrijden is geen goed idee, ook niet als je Lewis Hamilton noemt. De Brit kon vandaag wereldkampioen worden maar zag die kans verdwijnen toen hij in de pitlane van de baan raakte.

Toen ik uit de wagen stapte was ik er kapot van, Zei Hamilton aan ITV. Het was mijn eerste fout van het seizoen en dan nog op weg naar de pits. Zoiets doe ik normaal niet.

De banden waren gewoon op. Ze waren bijna op het karkas, ik reed net op ijs. Mijn spiegels waren zo vuil dat ik de banden niet kon zien, ik kon enkel voelen dat ze verdwenen waren.

Iedereen maakt fouten, het ligt nu achter me en we kijken uit naar Brazilië. Het team zal hard werken om de wagen snel genoeg te maken. We staan nog altijd een paar punten voor.

McLaren neemt de schuld voor de versleten banden op zich. Volgens Martin Whitmarsh hadden ze Lewis een ronde vroeger moeten binnenhalen.

Het was onze beslissing. Het waren veranderlijke omstandigheden en daardoor namen we die beslissing te laat. Daar hebben we nu spijt van.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *