Vandaag kruipt Mika Häkkinen opnieuw achter het stuur van een Formule 1-wagen. Het is geleden sinds 2001 dat de 38-jarige Fin nog eens voor serieuze zaken in de cockpit kroop, in de zomer reed hij al enkele rondjes op het Goodwood Festival of Speed. En daar komen dan opnieuw de speculaties bij dat het niet bij deze ene test zal blijven. Sommigen beweren namelijk dat Häkkinen opnieuw in de Formule 1 zal racen. Hoewel het voor velen totaal ondenkbaar is, blijft men bij McLaren voorzichtig met hun uitspraken en ontkent men een terugkeer niet. Nobert Haug, sportief directeur van Mercedes-Benz, vertelde: Er zijn geen verdere tests gepland. Maar … het is zeker denkbaar dat er nog kunnen volgen en dat hij opnieuw een rol krijgt in het team. Zijn ervaring kan ons alleen maar helpen.

Die zelfde vraag werd in Spanje ook aan Mika Häkkinen zelf gesteld. Ik heb er nog altijd geen bepaald gevoel bij, zegt de Fin. Jullie willen natuurlijk weten of ik een comeback plan naar de Formule 1 of dat ik in de DTM blijf rijden. En op dit moment blijft het dus DTM. Toch ontkent Häkkinen dat de rondjes ‘enkel voor het plezier’ zijn. Of een publiciteitsstunt. Ik denk dat ik mezelf één vraag moet stellen: ben ik snel genoeg ? Het is erg leuk maar het is ook bloedserieus en niet gewoon voor het plezier. Je kan niet met een Formule 1-wagen rijden en het aanzien als een grap.

Hoe de tweevoudige wereldkampioen het ervan af brengt zullen we vanavond weten als de testuitslagen bekend geraken. De aanpassing na één seizoen is al erg groot, zo bewees Jacques Villeneuve. Laat staan de vijf seizoenen die Häkkinen intussen al gemist heeft en de wagens gemiddeld vijf seconden sneller zijn geworden dan in 2001.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter