McLaren heeft via een persbericht nog maar eens benadrukt dat Lewis Hamilton en Fernando Alonso volgende week een gelijke behandeling zullen krijgen van het team.

De allesbeslissende laatste race van het kampioenschap, die op 21 oktober in Brazilië wordt verreden, moet de knoop doorhakken in het kampioenschap. Hamilton vertrekt als leider met vier punten voorsprong op Alonso.

In een verklaring van McLaren staat: Er is gesuggereerd dat Lewis en Fernando geen gelijke behandeling zouden krijgen. Het team wil benadrukken dat haar beleid om beide rijders met vooledige gelijkheid en eerlijkheid te behandelen ook geldt voor de seizoensfinale in Brazilië. McLaren en Mercedes voeren dit beleid al het gehele seizoen om alles te doen wat binnen haar bereik ligt om te verzekeren dat Lewis en Fernando gelijke kansen hebben op de overwinning.

Teambaas Ron Dennis: We hebben een geweldig seizoen achter de rug en daar hebben McLaren en haar couruers veel aan bijgedragen. Dat Fernando en Lewis eerlijk tegen elkaar hebben kunnen racen, heeft hier ook een belangrijke bijdrage aan geleverd. Het team zal beide coureurs natuurlijk een gelijke behandeling geven in Brazilië, waar we onze uiterste best zullen doen om de rijderstitel binnen te halen.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!