Als we de laatste geruchtenmolen zouden mogen geloven is de kans groot dat Fernando Alonso McLaren verlaat en naar concurrent Ferrari trekt. Hij zou daar Felipe Massa vervangen die zou doorgeschoven worden naar Toyota, om daar Ralf Schumacher te vervangen. Alonso op zijn beurt zou bij McLaren vervangen worden door Nico Rosberg. De doorsnee fan gelooft er alvast niets van, maar zit er meer waarheid in dan we denken?

In Japan worden de geruchten alsmaar sterker. Massa blijft ontkennen dat hij de Toyota-motorhome in Spa-Francorchamps bezocht heeft. Mocht Massa naar Toyota gaan dan is Nicolas Todt zijn poulain kwijt. Althans, zo gelooft men. Volgens het tijdschrift Express zou Todt Junior zaken aan het regelen zijn in naam van zijn vader, Ferrari-teambaas Jean Todt. Dat de kleine Generaal en Ferrari-voorzitter Luca di Montezemolo al een tijdje niet meer op dezelfde golflengte zitten is geweten. Todt wilt Massa bij Ferrari houden, di Montezemolo ziet liever Alonso naast Räikkönen rijden.

Daarom zou Todt nu op zoek zijn om Massa in een andere wagen te steken, maar volgens de laatste geruchten in Fuji zou er méér zijn. Jean en Nicolas Todt zouden met Massa mee naar Toyota trekken, mocht alles uitkomen zoals de geruchten vertellen. Toch blijft men (voorlopig) alles ontkennen. Ik ben echt tevreden bij Ferrari, zegt Massa. En ik zou het erg leuk vinden om mijn carrière te beëindigen bij het team. Ook nu hij de tweede rol bij het team heeft gekregen en Räikkönen aan de titel moet helpen? Ik heb er geen problemen mee om het team te helpen als ik zelf geen kans meer maak. Maar op dit moment maak ik nog even veel kans als Kimi.

Of het ooit zover komt is nog maar de vraag. Vooralsnog gaat dit om pure geruchten en blijven alle betrokken partijen ontkennen. De roddelpers moet ook z’n artikels aan de wereld kunnen verkopen, nietwaar?

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter