Felipe Massa pakte gisteren overtuigend de pole positie maar kon die omwille van de planning van Ferrari niet verzilveren. De Braziliaan offerde zijn thuisrace op om Kimi Raikkonen de titel te laten pakken.

We hadden vandaag alles om te winnen. De wagen was fenomenaal, het team heeft fantastisch gewerkt en ik denk dat het duidelijk was dat we voor de titel vochten en dat ik dat niet ging verhinderen. Ik heb het spel meegespeeld om het team te helpen.

We hadden op voorhand al afgesproken dat als Lewis uit de top zes eindigde en het team mijn hulp nodig had, dat ik die dan zou verlenen en dat is iets wat ik met alle plezier gedaan heb.

Toen ik startte gaf Ferrari me alles wat ik nodig had. Ze plaatsten me in andere teams, hielpen me, leerden me bij, ik was zeer trots dat ik hen aan de titel kon helpen. Zeker omdat het team heel hard gewerkt heeft.

Ik had hier graag meegevochten voor het kampioenschap maar na alle incidentjes dit jaar was dat niet mogelijk. Hopelijk kan ik hier ooit eens meevechten en hetzelfde voelen als Kimi. Ik ben blij voor hem en het team. Iedereen heeft geweldig gewerkt.

In ronde 44 lag er, denk ik, wat olie op de baan want ik remde echt niet zo laat. Ik had geen grip meer en kwam op de vuile kant terecht waardoor ik wat tijd verloor. Het was geen probleem dat het kampioenschap in gevaar had kunnen brengen.

Het is goed om te zien dat Ferrari me genoeg vertrouwde om het kampioenschap te winnen en ik ben zeer blij om hen te hebben geholpen. Op een dag hoop ik ooit kampioen te worden maar ik ben zeer blij voor Kimi.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *