Gisteren verscheen het bericht dat voormalig Ferrari-coureur Clay Regazzoni verongelukt was in Parma, Italië. Ferrari-voorzitter Luca di Montezemolo heeft daarom de man geëerd als een moedige kerel en haalt enkele herinneringen naar boven.

Het overlijden van Clay Regazzoni heeft ons een man ontnomen die moed en vrijgevigheid heeft getoond gedurende zijn hele leven, hij heeft zich altijd aan die waarden gehouden. Ik herinner hem niet alleen als mijn rijders uit onvergetelijke tijden, maar ook als een echte Ferrari-supporter. Zijn visie op de races was dat het meedogenloos en op de limiet moest zijn, van de eerste tot de laatste ronde.

Ik vierde mijn eerste wereldtitel samen met hem en Niki Lauda, terug in 1975, en ik zal nooit zijn grote overwinningen vergeten aan het stuur van één van onze wagens. Zowel in de Formule 1 als in sportwagens. Het is een heel triest moment voor me. Zijn Zwitsers karakter maakte van hem een unieke persoon naast de circuits en nu komen zoveel herinneringen met hem naar boven.

Gian-Claudio Giuseppe Regazzoni, zoals hij officieel heette, werd 67 jaar.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter