Het kan verkeren in het leven: terwijl de ene rookie, Lewis Hamilton zijn visitekaartje naliet tijdens zijn racedebuut in de Formule, likt een andere rookie, Heikki Kovalainen zijn wonden na een rampzalig debuut. Tijdens de Grand Prix van Australië ging de jonge Fin meermaals van de baan en kende tijdens de race allerlei problemen.

 De Renault-coureur had ongetwijfeld veel meer verwacht van zijn racedebuut: Het was van begin tot eind verschrikkelijk. Ik maakte teveel fouten en mijn prestatie was gewoonweg niet gecontroleerd genoeg. Vanaf de start had ik al moeite om de anderen bij te houden. 

Het was dan wel mijn racedebuut, maarer is weinig om te onthouden en veel om te vergeten. Het was van één van de grootste teleurstellingen uit mijn leven. was de Renault-coureur streng voor zichzelf. Het was veel erger dan de kwalificatie, toen konden we nog geen punten verdienen, maar na de race was dit wel het geval.

Kovalainen wist toch nog met een positieve noot te eindigen: De volgende race kan in ieder geval niet slechter verlopen. Ik blijf echter positief, hard werken en hoop een betere prestatie neer te zetten in Maleisië. Ik test daar de komende twee dagen, dus ik kan me goed voorbereiden. Ik wil me daar op alle gebied verbeteren tijdens mijn tweede Grand Prix- weekend.

Kovalainen wist in Melbourne uiteindelijk als tiende te finishen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!