Kimi Raikkonen heeft in Brazilië de minste kans van de drie titelkandidaten om komende zondag zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 te veroveren. De Ferrari-coureur telt zeven punten achterstand op kampioenschapsleider Lewis Hamilton en drie op Fernando Alonso. Toch is de Fin hoopvol: Zoals we in China gezien hebben, kan er nog vanalles gebeuren.

Ik sta derde in het kampioenschap, dus ik ben niet echt titelfavoriet. Wat er ook zal gebeuren, het zal een erg spannende race worden en wij zullen tot het uiterste gaan.aldus Raikkonen, die zich geen zorgen maakt over de superzachte banden die Bridgestone meeneemt naar Brazilië: Ik heb gelezen dat de concurrentie daarmee beter overweg kan. Bij het begin van het seizoen was dat misschien wel zo, maar wij hebben onze set-up weten te verbeteren. Het blijft dus afwachten hoe het in Brazilië gaat.

Ik hoop dat ik nog een mooi verjaardagscadeau krijg en ik hoop dit om zondagnamiddag om in ontvangst te nemen. doelt de Fin op de wereldtitel, die gisteren jarig was.Zoals we gezien hebben in Shanghai kan er nog vanalles gebeuren in de laatste race.

De Ferrari-coureur kon de race op Interlagos nog nooit winnen, maar dit jaar wil hij absoluut winnen: Ik ben al dichtbij de overwinning geweest, maar het wilde nog nooit lukken. Ik ben al drie keer tweede geweest, wat toch ook niet slecht is.

Dit jaar moet ik de race gewoon winnen en that’s it. Raikkonen moet eerste of tweede worden in Brazilië en dan mogen Hamilton en Alonso niet verder komen dan respectievelijk de zesde en derde plaats. De Fin heeft het dus niet meer in eigen handen: dan moet ik maar afwachten wat de anderen doen.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!