De eeuwige nummer twee, Kimi Raikkonen, is er dan toch in geslaagd om een titel te winnen en hoe! Hij leek sinds zijn opgaves in Spanje en Europa totaal uitgeteld in de titelstrijd maar op enkele weken tijd wist hij een gat van 17 punten te dichten.

De start van het seizoen was goed en we zijn uiteindelijk op dezelfde positie geëindigd als dat we begonnen waren. Het was geweldig, ook al hebben we moeilijke momenten meegemaakt. We hebben door onze betrouwbaarheid veel punten verloren, men riep zelfs dat we niet meer meededen voor het kampioenschap. Die mensen hebben we hun ongelijk getoond.

We waren in staat om terug te komen, en zeer snel terug te komen op het einde. Het was een geweldig staaltje teamwerk van iedereen. Zowel van Felipe als de jongens in het team. Het was een geweldig seizoen.

Ik heb deze race aangepakt zoals elke andere race. Er waren wel mensen die me vertelden dat ik zeker en vast ging winnen maar dat nam ik niet serieus. Er moest zoveel onze kant op vallen maar in de eerste ronde was het al zover.

We hadden een goede start en de eerste zaken vielen op hun plaats. We hadden een zeer goede wagen en waren in staat om de snelheid te bepalen om zo de één-twee veilig te stellen. De rest viel gewoon onze kant op.

Het was zeer belangrijk om bij de start voorbij Lewis te gaan. Ik had het verwacht. We hebben sinds de derde of de vierde race een goed startsysteem. Vrijwel onmiddellijk zat ik op de eerste plaats maar ik wou geen risico nemen omwille van Felipe. Het was belangrijker om voor Lewis te zitten en dat lukte. Daarna moesten we enkel ons best doen.

We konden waarschijnlijk nog een seconde sneller, dus de snelheid is er altijd al geweest. De wagen was fantastisch. De banden werkten zeer goed, ook al was er daar wat twijfel over.

Het cruciale moment kwam bij de tweede stop, die hebben we zo gepland. We wisten wat we als team wilden bereiken. Dat hadden we duidelijk omlijnd en dus moesten we niet meer tegen elkaar racen. Ik moet het team en Felipe hartelijk bedanken. Dat was wat we nodig hadden en dat is wat we kregen.

Ik heb niet echt iets door de radio geschreeuwd, ik heb het team bedankt en gewacht op de bevestiging. Het is een geweldig gevoel, het heeft lang geduurd. Twee keer zat ik er dichtbij maar het is er nooit van gekomen. Dit jaar leek het weer van dat te zijn maar door ons goede werk zijn we toch nog teruggekomen.

Ik weet dat dit pijnlijk is voor Lewis omdat je er een jaar lang voor werkt en het is niet leuk als je het verliest. Het duurt zo lang voor je het opnieuw kan proberen. Je weet het nooit. Je moet het nemen wanneer het kan en dat lukte dit jaar. Het was nipt maar zo hoort het ook.

Ik heb van elk moment met het team genoten. Ik heb, om verschillende redenen, dit jaar meer van de Formule 1 genoten dan van de jaren ervoor. Ik ben zeer blij om het kampioenschap met Ferrari te winnen. Zeker in het eerste jaar met het team, om met die geweldige en grote familie alle moeilijkheden te overkomen. Het zijn fantastische mensen om mee te werken, ik win liever met hen dan met iemand anders.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter