Vandaag heeft Honda het startschot gegeven voor een nieuw Formule 1 tijdperk. Al decennia lang worden F1 wagens gedomineerd door sponsorlogo’s en advertenties, Honda maakt daar nu een einde aan. Om aandacht te vestigen op de milieuproblematiek zal Honda’s RA107 rondrijden met een grote foto van de aarde als verflaag.

Via de nieuwe look wil het team de fans, sponsors, klanten en medewerkers van Honda oproepen om zich samen met het bedrijf in te zetten om milieuproblemen aan te pakken.

Via de website www.myearthdream.com kan iedereen die dat wil zijn naam op de Honda zetten, beloven zich in te zetten voor het milieu of een gift schenken aan een milieubeweging. Via het concept “Our car is your car” zal elke naam een kleine pixel van de foto op de wagen vormen en zo de afbeelding van de aarde vervolledigen. Elke naam zal ook op de website staan.

Universal Music en Gatorade zijn de eerste merken die met Honda in dit concept stappen, de andere partners van het team waren al enthousiast over het idee en blijven ook dit jaar het team steunen. Honda is ook blij om Fila, IBM, Instron, Oliver Sweeney, Perkin Elmer, Showa Denko, TUV en GF Agie Charmilles te kunnen verwelkomen als partners en leveranciers.

Honda zal met de verschillende milieubewegingen samenwerken om de milieuethiek binnen ‘s werelds meest bekende motorsport verder te ontwikkelen.

De klimaatverandering is waarschijnlijk de grootste uitdaging die voor onze deur staat en de F1 is er niet immuun voor. Zei Nick Fry. We geloven dat de Formule 1 door haar bekendheid en technologische ontwikkelingen een belangrijke rol kan spelen in het bekendmaken van de problematiek en het zoeken naar oplossingen. De FIA heeft al laten weten dat de F1 een rol zal spelen in het ontwikkelen van technologieën die de maatschappij op lange termijn kunnen helpen. Zo zullen we vanaf 2009 energie moeten recupereren uit de werking van de wagens.

We zijn bij Honda dan ook trots om onze wagen te schenken aan deze uitdaging. We geloven dat de ingenieurs van ons F1 programma voor oplossingen kunnen zorgen en werken harder dan ooit om onze dromen te realiseren door het Wereldkampioenschap te winnen en dit alles terwijl we Honda’s milieuethiek ontwikkelen en onderlijnen.

We zijn om te beginnen een race team en de F1 is een teamsport. We kunnen onze doelstellingen enkel bereiken door samen te werken en zo kunnen we een parallel trekken met hoe we allemaal samen deze uitdagingen moeten aangaan. We hopen dat we met onze wagen het bewustzijn bij het publiek kunnen vergroten en roepen hen op om mee te helpen om de uitdaging van de klimaatverandering aan te pakken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter