Na Robert Kubica en Sebastian Vettel zal BMW opnieuw een beloftevolle racer van het F1-wereldje laten proeven. Opmerkelijk aangezien BMW-Sauber nog maar 1 seizoen bezig is als onafhankelijk team.

Op 23 november zal de 23-jarige Marco Holzer, van het Duitse Bobingen, zijn kans krijgen in de BMW-Sauber F1.06. Hij zal mogen testen op het Spaanse circuit de la comunitat Valenciana Ricardo Torma.

Holzer kreegt deze wens ingewilligd nadat hij de Formule BMW-wereldfinale in Bahrein had gewonnen. Deze finale plaatst ieder jaar de beste racers van de vier internationale formule BMW series tegenover elkaar. De jonge kerel uit Beieren kwam in Bahrein uit tegen 34 andere toppiloten uit de hele wereld.

Deze F1-test is het beste wat me kon overkomen. Nu moet ik me gaan voorbereiden op de grote krachten die een F1-wagen met zich meebrengt, zei Holzer.

Volgens BMW Motorsport-directeur Mario Theissen heeft Holzer zijn talent duidelijk laten zien in de Formule BMW-series.

Hij heeft deze test verdiend op basis van zijn fantastische prestatie tijdens de finale in Bahrein. Voor Marco is dit een ideale kans om gewoon te geraken aan de grote krachten van een Formule 1-wagen.

Ook Vettel weet dat zo een test een enorme carrièreboost kan betekenen voor Holzer: zo een test toont voor jonge racers zoals Holzer en mij wat voor mogelijkheden er in het vooruitzicht zijn. Die eerste ronde zal een onvergetelijke ervaring zijn, zei de vrijdagtester van BMW Sauber.

Na Nico Rosberg, Ho-Pin Tung en Sebastian Vettel zal Marco Holzer al de vierde racer zijn die zijn kans krijgt in een formule 1 wagen, nadat ze eerder waren uitgekomen in de Formule BMW.

Tijdens de DELL Formule BMW wereldfinale op 24 en 26 november zullen opnieuw jonge talenten uit de hele wereld het tegen elkaar opnemen op het Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo. Het prijzengeld bedraagt $60000, maar belangrijker is dat ook dit jaar de winnaar van het gebeuren zijn kans zal krijgen in een F1-wagen van BMW Sauber.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter