Lewis Hamilton is realisch over zijn debuutjaar in de Formule 1. De 21-jarige Brit zei tegenover de Spaanse krant El Mundo Deportivo dat een Grand Prix winnen een moeilijke opgave zal worden komend seizoen. De jonge Hamilton heeft in 2007 een zware concurrent aan Fernando Alonso als teamgenoot.

Hamilton weet dat hij volgend seizoen misschien een mogelijkheid heeft om te winnen, maar beseft tegelijktertijd dat hij aan regerend wereldkampioen Alonso een geduchte tegenstander zal hebben:  Net als elke rijder wil ik winnen. Ik zou liegen als ik zeg dat ik als tiende wil eindigen. Maar ik ben ook realistisch en ik weet dat Fernando Alonso mijn teamgenoot zal zijn. Misschien is er in 2007 een mogelijkheid om te winnen, maar misschien zal het 2008 worden.

Het team weet dat ik jong ben en dat ik wat tijd nodig heb. vervolgt de jonge Hamilton. Mijn prioriteit bestaat erin om als coureur te blijven groeien. Ik denk dat ik goed kan presteren. Ik geloof dat ik over gelijkwaardige kwaliteiten beschik als Alonso, maar ik zal erg hard moeten werken. Ook al voel ik me comfortabel in de auto, mijn nekspieren verdienen nog meer aandacht

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!