Na afloop van de Belgische Grand Prix was Lewis Hamilton niet te spreken over de actie van zijn teamgenoot Fernando Alonso bij de start. Alonso dwong Hamilton in de eerste bocht helemaal naar buiten, zij aan zij gingen ze ook Eau Rouge in, waar de Spanjaard als winnaar uitkwam.

Ik vond het niet echt een eerlijk gevecht, het was een hard duel. zei Hamilton na de race. Want degene aan de buitenkant van het circuit heeft niet altijd de beste positie voor op de bocht. Ik weet niet of ik voor hem reed, maar er was genoeg ruimte voor iedereen om er zonder problemen door te komen.

Ik vind het gewoon jammer dat iemand die zoveel kritiek heeft op andere coureurs, iemand tegen wie ik opkijk, me zo van de baan duwt. Ik heb geluk gehad dat er een uitloopstrook was, anders had ik een groter probleem gehad.
De 22-jarige Brit blijft positief over zijn titelkansen: Ik ben nog steeds optimistisch. Dat is misschien moeilijk te geloven, maar ik sta nog steeds aan kop in het klassement met twee punten meer dan Fernando. Het was een zware week, vooral voor mij, want ik ben echt een eenheid met het team.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!