McLaren-rijder Lewis Hamilton zegt dat hij het hoofd koel kan houden in de allesbeslissende laatste race van het seizoen, in Brazilië. In de Grand Prix van China liet hij de kans liggen om wereldkampioen te worden. De 22- jarige Brit heeft nu nog vier punten voorsprong op teamgenoot Alonso en zeven punten op Ferrari-rijder Kimi Raikkonen.

Ik heb eerder in dit soort situaties gezeten, dus ik weet hoe ik moet omgaan met de druk. zei Hamilton tegen de BBC. Als je in deze sport over de negatieve dingen gaat denken, zouden bepaalde gedachten door je achterhoofd gaan spelen. Daarom zal ik in de komende dagen geen berichtgeving in de kranten lezen.

Hamilton kreeg in Shaghai problemen met de banden, maar zegt de tegenslag al te hebben verwerkt: In de eerste plaats probeer ik het hoofd nu koel te houden en wat er in China is gebeurd, is allang verwerkt. Ik weet dat Alonso en Raikkonen meer ervaring hebben, maar ik blijf rustig. Ik zal ook sterkter terugkeren na de race in China.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!