Lewis Hamilton wil komend weekend met Fernando Alonso rond de tafel gaan zitten om het startincident tijdens de Belgische Grand Prix te bespreken. Op Spa drukte de Spanjaard Hamilton in La Source van de baan. Volgens de Brit ging zijn teamgenoot erg agressief te werk, terwijl Alonso van mening was dat hij niets verkeerd deed.

Hamilton wil met het gesprek voorkomen dat er tijdens het seizoenseinde geen ongelukken gebeuren tussen beide rijders en wil daarom afspraken maken: We moeten onthouden dat we teamgenoten zijn. Ik ga er Alonso waarschijnlijk tijdens het raceweekend over aanspreken, want ik heb hem niet meer gesproken sinds de Belgische Grand Prix en ik wil mijn standpunt ook aan hem vertellen.

We staan nu aan de vooravond van een andere race, maar als we op het circuit zijn zal ik geen cadeautjes meer geven. Ik zal Alonso komend weekend in elk geval een stuk beter in de gaten houden als hij in mijn buurt komt. Ik rijd zelf op een eerlijke manier en wil mijn auto op de baan houden, maar als Fernando graag agressief wil rijden dan kan ik dat ook. vertelde de jonge Brit aan verslaggevers in Fuji.

Ik ga natuurlijk wel geen onnodige risico’s nemen en mezelf of iemand anders van de baan rijden. Ik ga er gewoon voor zorgen dat ik iedereen voor blijf, dan is het geen probleem. 

In de strijd om de wereldtitel telt regerend wereldkampioen Alonso twee punten minder dan debutant Hamilton.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!