McLaren-rijder Lewis Hamilton is dolblij met de pole-position voor de Grand Prix van China. De deubant in de Formule 1 kan morgen de jongste wereldkampioen in de geschiedenis van de Formule 1 worden.

Een makkelijk weekend is het niet geworden voor de 22- jarige Brit, zijn rijgedrag van de Japanse Grand Prix werd weer opgerakeld en hij dacht dan ook dat hij daarvoor zou bestraft worden, maar gelukkig gebeurde dat niet. Het weekend is tot dusver een emotionele achtbaan voor mij geweest.

Toen Hamilton gisteren hoorde dat hij niet bestraft ging worden, kon hij zich weer volop concentreren op het racen: Dat was een pak van mijn hart, aangezien ik niets fout had gedaan. Zaterdagochtend was ik niet zo snel als de Ferrari-rijders en Fernando. Het is voor het eerst dat ik op dit circuit rijd, dus mijn tijden waren telkens beter. Aan het begin van de kwalificatie was ik nog steeds niet snel genoeg, maar ik wist ook: als ik ervoor ga en mezelf bleef verbeteren, dan moet het kunnen. Ik ben enorm blij dat het me gelukt is.  zei Hamilton op de persconferentie.

Over de race zei de McLaren-rijder: Ik had er wel veel vertrouwen in dat we het tempo van de Ferrari’s aankonden. Zij leken wat beter om te gaan met de banden, die wat constanter blijven. Over één ronde zijn we net zo snel of sneller, maar hoe het in de race gaat zullen we morgen wel zien.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!