Niemand minder dan tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen zal deze winter achter het stuur kruipen van een McLaren. De 38-jarige Fin zou deze week al meerijden met de testsessies, zo klinkt het in de Spaanse media. Häkkinen is de laatste dagen intensief aan het oefenen geweest op de simulator in de fabrieken van Woking. Ron Dennis vertelde: Mika wil zeker zijn steentje bijdragen bij het team. Kimi en Juan Pablo Montoya zijn niet meer beschikbaar om hun kennis door te geven voor volgend seizoen. Mika kent het team door en door en kan mee helpen in de ontwikkeling van de wagen. Ook heeft Häkkinen jaren ervaring met de Bridgestone-banden, wat ons goed van pas komt. Zijn aanwezigheid gaat heel belangrijk zijn. Hij is nog steeds erg enthousiast, hij kent het team als zijn broekzak en hij gaat ons helpen de wagen voor 2007 te ontwikkelen.

De krant Marca vertelde onlangs dat Häkkinen de sportadviseur van McLaren wordt, maar daar is nog niks officieel over verteld. Häkkinen zelf antwoordde: Het zijn gewoon geruchten. Het is nog steeds mijn voornaamste doel om in de DTM actief te blijven, maar als McLaren me vraagt om hen te helpen zal ik dat met alle plezier doen.

De laatste maal dat Mika Häkkinen te zien was in een Formule 1-wagen was de Grand Prix van Japan 2001. Vorig jaar debuteerde hij in het Duitse Tourwagen-kampioenschap (DTM), waar hij dit seizoen zesde werd. Wanneer hij deze week test is nog niet bekend.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter