De eerste Formule 1- race in India zal in 2010 worden verreden. Dat heeft het Indiaans Olympisch Comité, de organisator van de race, maandag tijdens een persconferentie bekend gemaakt. De contracten zullen binnenkort worden ondertekend.

De Grand Prix van India zal worden verreden in de hoofdstad New Delhi op een nog nieuw aan te leggen circuit. Formula One Managnement heeft twee locaties goedgekeurd, maar de organisatie mag nu zelf een definitieve beslissing nemen welke van de twee het uiteindelijk wordt. Het circuit zal worden ontworpen door Hermann Tilke.

IOC- voorzitter Suresh Kalmadi: Ik heb de afgelopen week met Bernie Ecclestone gesproken en en ik ben blij dat ik vandaag kan bevestigen dat de FIA ons een goed rapport heeft gegeven en twee locaties voor een Formule 1- race heeft goedgekeurd. Hij overhandigde me ook twee contracten die ondertekend kunnen worden, één voor de promotie van het evenement en één voor de circuitrechten.

Kalmadi liet verder nog weten dat het contract een looptijd heeft van tien jaar en dat de eerste F1-race in India waarschijnlijk zal verreden worden in maart.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!