P1. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) – 1:19.997
Dat was een intense kwalificatiesessie! De Ferrari’s waren extreem snel, net als Fernando. In mijn eerste snelle ronde heb ik een beetje tijd verloren dus moest ik er echt alles uithalen. Gelukkig heb ik het heel goed gedaan in die laatste ronde. Ik had het echt niet kunnen doen zonder het team, dat de banden snel verving zodat ik op tijd weer buiten kwam. Nu kan ik gewoon niet meer wachten tot morgen, en ik ga echt mijn best doen. Het is geweldig om zoveel supporters te zien, het was een fantastische dag. Ik ben echt mijn stem kwijt, toen ik over de streep kwam riep ik even luid als alle fans.

P2. Kimi Räikkönen (Ferrari) – 1:20.099
Ik kqn mijn teleurstelling niet verbergen. Ik heb een fout gemaakt bij het uitgaan van de laatste bocht in mijn tweede run van Q3. Ik kwam lichtjes op het gras en verloor de grip, wat me veel gekost heeft, te veel tijd. Maar het is het niet waard om er te lang over na te denken. Wat gebeurd is, is gebeurd en kan niet veranderd worden. Nu moeten we ons alleen concentreren op de race. Natuurlijk is het niet echt een voordeel om te starten op het vuile gedeelte maar we weten dat we in de lange ritten een goede snelheid hebben. Veel zal afhangen van de start en van de strategie die het team heeft uitgewerkt. Het is nog niet gedaan. We zullen ons best doen om het best mogelijke resultaat te behalen.

P3. Fernando Alonso (McLaren-Mercedes) – 1:20.147
Ik ben vrij blij met de wagen en we hebben vandaag goed gepresteerd. Natuurlijk wou ik de pole, maar de derde plaats was het beste dat we konden doen. Hopelijk zal de wagen morgen in de race sterk blijven en zal onze strategie ons de kans geven o; te verbteren. Gisteren was ik niet zo tevreden over de wagen maar vandaag was hij veen sneller. Dat is te danken aan het fantastische werk dat het team deze nacht gedaan heeft om enkele dingen te veranderen. Het leek vanmorgen wel een andere wagen.

P6. Ralf Schumacher (Toyota) – 1:20.516
Dit is mijn beste kwalificatieresultaat van het jaar dus ben ik blij met wat we gehaald hebben. Zowel de tests van twee weken geleden als de oefensessie van gistreren gingen goed. De wagen lijkt me dit weekend beter te passen en ik kan gewoon doen wat ik wil, dus ik ben blij. In de race in Magny Cours waren we relatief snel dus natuurlijk hoop ik dat dat morgen kan voortgezet worden. Eerst moeten we ons concentreren op een goede start. Ik sta op de vuile kant van het circuit. Dat is niet perfect, maar we zullen het van daaruit moeten doen. Het is al een moeilijk seizoen geweest maar het hele team is hard blijven werken, zowel aan het circuit als in de fabriek. We weten wat we hier willen en we gaan ervoor, dus ben ik er zeker van dat we in een andere richting kunnen gaan. We hebben onze beide wagens in de top-10. Dat wil zeggen dat we kans maken om punten te pakken. Dat hebben we echt nodig.

P17. Nico Rosberg (Williams-Toyota) – 1:21.219
Ik had een technisch probleem met de wagen. Dat kostte me veel snelheid op het rechte stuk, tot 20 km/h. De sessie was dus teleurstellend. Vanmorgen ging het goedm de wagen was erg comfortabel en ik keek al uit naar een goede kwalificatiesessie. Vanop de 17e plaats opde grid zal het moeilijk worden. Maar we zullen het toch proberen. Ik heb dit weekend echt de goede vorm en we hadden verwacht dat we het vandaag beter zouden doen. Laat ons hopen dat we er morgen iets meer uit kunnen halen in de thuisrace van het team.

P18. Jenson Button (Honda) – 1:21.335
Wat kan ik zeggen? Ik ben natuurlijk enorm teleurgesteld met het verloop van de kwalificatie, hier in Silverstone, voor mijn thuispubliek. In mijn eerste run had ik last van verkeer van één van de BMW Saubers. In de tweede rit liet ik Anthony door omdat hij bezig was aan een snelle ronde. Maar hij ging eraf waardoor er gele vlaggen werden gezwaaid. Het zat erop. Zoals altijd in deze situatie zal de race zwaar worden. Nu is het ons nog moeilijker gemaakt. We zullen gewoon moeten doen wat we kunnen vanop de positie waar we staan.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *