McLaren moet 15.000 euro overmaken naar de rekening van de FIA, nadat Lewis Hamilton tijdens de eerste vrije trainingen twee sets regenbanden heeft gebruikt. Ook Jenson Button en Takuma Sato gingen in de fout, hun teams Honda en Super Aguri kregen dezelfde boete. Naast de geldboete moeten de teams de tweede set gebruikte banden inleveren.

De coureurs zijn vrijgesproken omdat de FIA van mening was dat zij niet degenen waren die in de fout gingen. Hamilton kan dus opgelucht adem halen, hij krijgt geen gridstraf en moet ook geen startposities inleveren. De 22- jarige Brit kan zich nu volledig richten op het binnen halen van de wereldtitel.

De stewards lieten weten: Om de voorkomen dat de drie teams of hun coureurs voordeel zouden halen van de al gebruikte regenbanden, zullen ze de bewuste bandenset vrijwillig inleveren bij de FIA.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!