Sir Frank Williams, oprichter en eigenaar van de gelijknamige Formule1 stal, heeft in de media de rol van Collin Kolles van Spyker Formule1 overgenomen door zich duidelijk uit te spreken tegen het gebruik van zogenaamde klantenchassis’ onder de huidge regelgeving in Formule1.

Kolles maakte eerder al duidelijk dat zowel Super Aguri als Toro Rosso niet op zijn sympathie hoeve te reken waar het aankomt op de wagens die beide teams in 2007 in het kampioenschap willen gaan gebruiken. Het zal genoegzaam bekend zijn dat beide genoemde teams verdacht worden van het gebruik van een chassis wat niet door de stal zelf ontwikkeld is. Super Aguri heeft de intentie te gaan deelnemen met een Honda van vorig jaar, afgezien van een aantal wijzigingen die uit de koker van de technische staf van Super Aguri zelf komt, hetzelfde gaat op voor Scuderia Toro Rosso. Dat team wil de strijd aanbinden met een overjarige Red Bull Racing bolide.

Op dit moment schrijft het reglement voor dat ieder deelnemend team gebruik dient te maken van een chassis wat volledig in eigen beheer is ontwikkeld en gebouwd en waarvan d intellectuele rechten bij het team dienen te liggen. Dit is overigens het laatste kampioenschapsjaar waarin deze regel overeind blijft, met ingang van het seizoen 2008 zal deze regel worden verlaten en is het voor teams mogelijk om een klantenchassis af te nemen.

Frank Williams heeft via de media laten weten dat hij geen genoegen zal nemen met de manier waarop beide “verdachten” nu denken te kunnen deelnemen en dreigt juridische stappen te nemen via de “International Chamber of Commerce”. De FIA “governing body” heeft al aangegeven dat ze momenteel niets kunnen doen met deze kwestie. Voor hen wordt het pas relevant wanneer de wagens voor de technische keuring in Australië worden aangeboden. Op dat moment zou het te laat zijn voor de teams om nog aanpassingen te plegen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter