Ooit was het één van de populairste circuits op de kalender, maar tegenwoordig is het niet meer dan een ruïne. De A1-Ring, in een ver verleden de supersnelle Österreichring, zal nooit meer op de kalender verschijnen. Althans, toch niet zolang Bernie Ecclestone aan het roer zit. De 76-jarige Brit vind niet dat de Formule 1 terug moet keren naar het Alpenland, desondanks de grote investeringen van de plaatselijke overheid. Na de laatste race in 2003 werd het circuit opgekocht door Dieter Mateschitz, maar door protest van de lokale ‘groenen’ gingen de verbouwingen niet door en bleven de tribunes en pitboxen tegen de grond liggen. Enkele maanden geleden begon de hoop terug aan te wakkeren, maar die is na dit weekend opnieuw volledig geblust. De Oostenrijkse krant Kleinen Zeitung had een interview met Ecclestone, en op de vraag of hun land ooit nog zou terugkeren op de Formule 1-kalender was het antwoord kort maar krachtig: Nee, nooit meer.

We zoeken plaatsen waar teams, sponsors en wagenbouwers het meeste profijt uit kunnen halen. De teams verstaan nu dat Formule 1 één grote motorshow is. En hoe meer mensen er kijken, des te beter dat voor hen is. En dat vinden we niet meer in Oostenrijk, noch in Europa. Met andere woorden; hoe verder en hoe meer geld, hoe liever.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter