De Wereld Motorsport Raad verwacht op 26 juli uitleg van enkele vertegenwoordigers van McLaren Mercedes over de Stepney-Coughlan spionage zaak. Meer bepaalt moet het team uitleggen waarom het tegen artikel 151c van de Internationale Sportcode in, in het bezit was van documenten van Ferrari. Volgens de WMR kon die informatie gebruikt worden voor het ontwerpen, bouwen, testen, ontwikkelen en inzetten van een Ferrari F1 wagen.

McLaren is enorm teleurgesteld dat de FIA aan hen vraagt om zich te verantwoorden op die beschuldiging. Hoewel het team volledig wil meewerken aan het onderzoek blijft het er bij dat de documenten enkel in het bezit waren van een werknemer van het team die ondertussen al geschorst is. Het benadrukt dat geen enkel onderdeel van die documentatie werd gebruikt bij het ontwikkelen van McLaren’s F1 wagen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *