De FIA heeft aangekondigd dat het een volladig onderzoek heeft gestart naar het voorval tijdens de podiumceremonie van de Grote Prijs van Turkije. Winnaar Felipe Massa ontving er zijn trofee uit de handen van Mehmet Ali Talat, die door de aankondiger op het circuit en het officiële onderschrift op tv naar voren werd geschoven als “President van de Turkse Republiek Cyprus”.

Zoals we eerder al verduidelijkten, viel Turkije in 1974 binnen in Cyprus en bezet het land nu nog steeds het noordoostelijke deel van het eiland. Zowel de VN als de EU erkennen deze staat niet.

Na de klachten van regeringswoordvoerder Christodoulos Pasiardis verklaarde de FIA: Politieke neutraliteit is fundamenteel voor de rol van de FIA als regerend orgaan van de internationale motorsport. Geen enkele inbreuk op deze neutraliteit is aanvaardbaar. De resultaten van het onderzoek zullen voorgedragen worden aan de Wereldmotorsportraad van de FIA.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter