Gisteren, 13 september 2007, kwam de Wereld Motorsport Raad bij elkaar in de spionagezaak rond Ferrari en McLaren. Op 3 juli werd er in het huis van Mike Coughlan, hoofdontwerper van McLaren, een dossier van 780 bladzijden gevonden vol vertrouwelijke informatie van Ferrari.

Tijdens een eerste zitting werd McLaren schuldig bevonden maar kreeg het geen straf. Het werd wel gewaarschuwd dat indien er nieuwe bewijzen zouden opduiken de Wereld Raad kon terugkomen op die beslissing.

In de periode na 26 juli, toen de eerste zitting plaats vond, werd de FIA op de hoogte gebracht dat er relevante e-mails bestonden tussen de drie McLaren rijders: Fernando Alonso, Lewis Hamilton en Pedro de la Rosa. Deze drie rijders werden aangeschreven om kopieën van relevante documenten aan de FIA te bezorgen. Indien zij dit niet deden zouden zij hun superlicentie op het spel zetten.

Lewis Hamilton liet weten dat hij geen relevante documenten in zijn bezit had, Fernando Alonso en Pedro de la Rosa bezorgden e-mails aan de FIA die de WMR zeer interessant vond.

Wat volgt zijn geselecteerde stukken uit de verklaring van de FIA. De volledige verklaring is op Autosport.com terug te vinden.

Gewichtsverdeling

Hi Mike, weet jij hoe de Rode Wagens hun gewicht verdelen? Het zou voor ons belangrijk kunnen zijn. Zo kunnen we het in de simulator gebruiken. Alvast bedankt, Pedro.
PS. Morgen ben ik in de simulator.

Tijdens de zitting bevestigde de la Rosa dat Coughlan hem gedetailleerde informatie over de gewichtsverdeling bij Ferrari terugbezorgde via SMS. De Spanjaard stuurde daarna een e-mail naar Fernando Alonso met de gewichtsverdeling die Ferrari’s beide wagens gebruikten tijdens de GP van Australië. De informatie ging tot twee plaatsen na de komma.

Alonso antwoordde via een mail getiteld: “Ferrari” waarin hij stelt dat: “hun gewichtsverdeling verbaast me. Ik weet niet of het 100% betrouwbaar is. Het is wel opmerkelijk.

Waarop de la Rosa antwoordde:

Alle informatie van Ferrari is zeer betrouwbaar. Het komt van Nigel Stepney, hun voormalige hoofdmecaniciens. Ik weet niet waar hij nu werkt. Hij is diegene die ons in Australië liet weten dat Kimi tijdens ronde 18 zou binnenkomen. Hij is goed bevriend met Mike Coughlan, onze hoofdontwerper, en hij liet hem dat weten.

Volgens de la Rosa was de informatie onbruikbaar en besliste hij er niets mee te doen omdat de gegevens zo verschilden van die van McLaren. De Raad volgde hem daar niet in omdat zij het onwaarschijnlijk achten dat deze beslissing door een testrijder zou gemaakt worden. De e-mails maakten volgens de Raad duidelijk dat niemand erover twijfelde om de informatie te gebruiken.

Bandengas

Op 25 maart kreeg Fernando Alonso een mail van Pedro de la Rosa over een gas dat Ferrari gebruikt om hun banden op te pompen. Dit gas zou de interne temperatuur verlagen en de kans op blaren verminderen. Hij besluit de mail met: “Dat moeten we ook proberen, het is vrij simpel!

Alonso mailde dat het “zeer belangrijk” was dat McLaren het gas dat Ferrari gebuikt probeerde. “Ze gebruiken iets anders dan de rest, en niet alleen dit jaar. Er is iets anders en dat is de sleutel. Laat ons hopen dat we het deze test kunnen testen en dat het een prioriteit wordt.

Pedro de la Rosa zou daarna op eigen houtje naar een Bridgestone ingenieur zijn gestapt om meer te weten te komen over het gas. De ingenieur vertelde hem dat het vrij onwaarschijnlijk was dat het gas zou werken. Het leek de Raad zeer onwaarschijnlijk dat een testrijder deze actie zou ondernemen zonder dat iemand binnen het team daarvan op de hoogte was.

Telefoontjes tussen Coughlan en Stepney

Volgens de Italiaanse politie ontving Mike Coughlan tussen 21 maart en 3 juli 2007 23 telefoontjes van Stepney’s persoonlijke GSM, hijzelf maakte er vier. Coughlan ontving ook 124 SMS berichten en stuurde er 66. Tussen 1 maart en 14 april werden er 23 mails verstuurd.

Verder werden er tussen 11 maart en 14 april ook nog 98 SMS berichten en 8 telefoongesprekken gemaakt via andere toestellen. In totaal gaat het om 288 SMS berichten en 35 telefoontjes tussen 11 maart en 3 juli.

Het aantal contacten verhoogde tijdens de tests in Maleisië en in de aanloop naar de GP’s van Australië, Maleisië, Bahrein en Spanje van dit jaar. Toen Stepney technische details vroeg over de tests in Maleisië werd Ferrari achterdochtig.

Verdediging van McLaren

McLaren bezorgde gedetailleerde verklaringen die duidelijk moesten maken dat er geen informatie werd gebruikt om de McLaren wagen beter te maken. Het team stelde aan de Raad voor dat er geen straf kan gegeven worden omdat het effectieve gebruik van de informatie niet zonder twijfel kan worden aangetoond.

De Raad verwierp dit voorstel. Het is volgens de raad niet nodig om aan te tonen dat McLaren rechtstreeks informatie van Ferrari gekopieerd heeft om aan te tonen dat het team artikel 151c overtrad. Volgens de Raad is het bezit van de informatie genoeg om een straf uit te spreken.

Het nieuwe bewijs toont aan dat:

  • Coughlan meer informatie had dan eerder bekend was en meer informatie op een meer systematische manier ontving, dit gedurende een periode van enkele maanden.
  • Deze informatie werd, op een bepaald niveau, doorgegeven zoals de mails tussen de la Rosa en Alonso aantonen.
  • Deze informatie bevatte niet alleen gevoelige technische informatie maar ook geheime strategische informatie.
  • Pedro de la Rosa vroeg en ontving, in functie bij McLaren, geheime informatie van Ferrari. Hij wist dat deze informatie illegaal verkregen was en liet duidelijk verstaan dat hij deze informatie wou gebruiken in de simulator.
  • De geheime informatie werd ook gedeeld met Fernando Alonso.
  • Een deel van het McLaren personeel was duidelijk van plan om deze geheime informatie te gebruiken tijdens hun tests. De enige reden waarom dit niet gebeurde was omdat het technisch niet mogelijk was.
  • Door zijn positie binnen het team kon Mike Coughlan met deze informatie zijn werk binnen het team beïnvloeden.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter