De volgend tien jaar mag er niet meer aan de motoren gesleuteld worden, dat heeft de Wereld Motorsport Raad vandaag in Parijs beslist. Vanaf 2008 wordt de technologie totaal bevroren, een beslissing die voor zeker vijf jaar vastligt.

Dat wil zeggen dat alle betrokkenen pas in 2013 de reglementering kunnen wijzigen. Die aanpassing moet unaniem worden goedgekeurd en moet een overgangsperiode van 2 jaar krijgen. Het blijft onder bepaalde voorwaarden toegelaten om onderdelen van de motoren te verbeteren.

De afgelopen dagen hadden de motorleveranciers zelf een voorstel ingediend waarin ze ondermeer spraken over motoren van 675pk die vier races moesten meegaan. Ook waren de leveranciers bereidt om via K.E.R.S. vrijgekomen energie te gebruiken voor een push to pass systeem.

De FIA verwierp dat voorstel omdat de leveranciers niet bereid waren om motoren tegen een goedkopere prijs aan te bieden. Anders hadden we er onze schouders onder gezet, Zei Max Mosley tegen Die Welt.

De maatregel is bedoeld als een kostenbesparing ter waarde van 100 miljoen Euro per jaar.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *