Ferrari zal hun vel duur verkopen en zal niet terug deinzen om het spel vuil te spelen, dat is de boodschap die Jean Todt naar Renault stuurt voor de laatste twee races van het seizoen. Tijdens de GP van China gebruikte de Fransen op sommige ogenblikken ongebruikelijke tactieken om de uitkomst van de race te beïnvloeden. Zo reden Fernando Alonso en Giancarlo Fisichella naast elkaar om Schumacher achter een gewonde Spanjaard te houden.

Het is een goede les voor ons geweest. We weten nu wat je mag doen. We leren van binnenuit en van wat anderen doen dus het is altijd interessant.

Of de tactiek ongebruikelijk was? Daar moet je zelf over oordelen. Wij houden er in ieder geval rekening mee.

Renault ontkent in alle talen dat het tegen hun rijders zei wat ze moesten doen, al beseffen die wel wat er van hen verwacht wordt…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter