Twee Red Bull wagens zijn aan een fantastische race bezig en plots zie je een stuurtje voorbij vliegen dat uit de Red Bull van Mark Webber komt. Wat later is er een beeld van Sebastian Vettel die met een licht verkeerd zittend wiel de pits binnen rijdt. Vertel eens Sebastian, wat ging er mis?

Ik had een goede start en de race verliep zeer goed maar tijdens de laatste safety car zat ik naast Lewis en Mark bij het uitkomen van bocht 13. Ik keek naar rechts en zag Lewis erg traag rijden, ik wist niet waarom en dacht dat hij een probleem had.

Toen ik weer naar voor keek zat ik al achter op de wagen van Mark, ik denk dat hij ook op Lewis reageerde. Ik verontschuldig me bij hem want ik heb onze beide races verpest.

Een doodzieke Mark Webber, hij gaf zelfs over in de wagen, zag zo een kans op de overwinning aan zijn neus voorbij gaan.

Wat een rampzalig einde. We zaten perfect op schema om Lewis het lastig te maken vandaag. We waren zeer sterk en ik heb ondanks de verschrikkelijke omstandigheden, weinig zichtbaarheid en constant aquaplaning, geen fout gemaakt.

Door Fernando’s crash kwam de safetycar weer buiten waardoor iedereen weer samen kwam. Ik had liever gewoon door geracet. Vettel was tijdens de eerste safetycar periode al wild bezig achter me en daarna heeft hij me perfect langs achteren aangereden. Ik denk dat hij vandaag een waardevolle les heeft geleerd.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter