Vanmiddag werd de kwalificatie voor de Grand Prix van China onder droge weersomstandigheden verreden, maar de kans is groot dat we morgen, zoals vorige week in Japan het geval was, een regenrace te zien zullen krijgen.

Vanavond worden de eerste onweersbuien verwacht boven het circuit van Shanghai en ook voor morgen worden er zware regenbuien voorspeld en zal de luchttemperatuur met een tien graden dalen. De kwalificatie werd verreden bij een temperatuur van dertig graden.

Het slechte weer is te wijten aan de orkaan Krosa, die zich momenteel boven de Oost-Chinese zee bevindt. Vermoedelijk zal Shanghai niet getroffen worden door deze tyfoon, maar de onweersbuien in de regio zijn er wel een direct gevolg van.

Verscheidene weersstations zijn het erover eens: de kans dat we morgen een droge race te zien krijgen is bijzonder klein.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!